Tradiční odrůda švestky Domácí velkoplodé z našich sadů v ovocnářské oblasti Lhenic dala vzniknout Slivovici Svach. Chuť této velmi staré odrůdy ještě nebyla dostižena žádnými novými kultivary. Naše švestky necháváme dozrát co nejdéle. Poté je sbíráme, velmi pečlivě ručně třídíme a odpeckováváme. Ovoce kvasí nejméně 60 dní. Do kvasu přidáme i velice malé množství pecek, čímž v závěru dosahujeme nečekaně příjemné chuti. Slivovici po destilaci s velice pomalým náběhem necháváme uležet minimálně 120 dní. Vyrábíme ji v síle 45% a 50% alc. Slivovice Svach je pálenka s výraznou chutí těch nejklasičtějších švestek a s tóny lískových oříšků.
Složení: ovocný destilát, destilovaná voda
Výrobce: destilérka Svach, since 2015
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.